7 İşletmenin Gurur Gecesi

Su kayıpları en aza indirilecek
3 Ekim 2015
Başkan Harmancı’dan Ankara’da önemli temaslar
14 Ekim 2015

7 İşletmenin Gurur Gecesi

LTB’nin ilk kez uygulamaya koyduğu Beyaz Yasemin projesinde hak kazanan işletmelere sertifikaları Bedesten’de düzenlenen törenle verildi.

Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran, cafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi adına Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından başlatılan “Beyaz Yasemin” uygulamasında başvuru yapan ve denetimlerden geçen 7 işletmeye belgeleri verildi.

Projenin paydaşlarından Gıda Mühendisleri Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası yanında Sağlıklı Şeher Platformu’nu oluşturan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Tabipler Birliği, Girne Amerikan Üniversitesi ve Mimarlar Odası’nın uyumlu çalışması ile başvuruda bulunan işletmeler, örnek bir çalışma ve denetim süreci sonunda değerlendirildi.

7 İşletmenin Gurur Gecesi2

Birçok önemli detay üzerinde duruldu

İlgili kriterler ve projenin amacı konusunda LTB Sağlık Şubesi’nden Sibel Taçay bir sunum yaparak, geceye katılanları temel perspektif konusunda bilgilendirdi.

Yapılan bilgilendirmede denetimlerde temel olarak işyerinin genel hijyen kurallarına uygunluğu, çevre ile uyumluluğu, çevre kirliliği yaratmayacak şekilde çalışıyor olması, işyerinin engelli kişilere hizmet verebiliyor olması, trafikte soruna yol açmaması, işyerinin çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratıyor olması konularına bakıldığı ifade edildi.

Sertifikalar Başkan Harmancı ve proje paydaşları tarafından sunuldu

7 İşletmenin Gurur Gecesi4

Harmancı: Örnek çalışma güzel bir ürün yarattı

Gecede bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, hayal gibi başlayan bir sürecin konulan hedefler doğrultusunda ilerlediğini ifade ederek, paydaşların örnek çalışmasının ortaya güzel bir ürün çıkardığını belirtti.

Beyaz Yasemin konusunda dünyadaki modeller yanında özellikle Türkiye’deki Beyaz Zambak uygulamasından örnek aldıklarını, ancak standartları daha yüksek tuttuklarını aktaran Başkan Harmancı, “6 ay sonra beklentilerimiz daha da yüksek olacak. Her şeyden önce engelli standartlarının yükseltmelerini bekliyoruz, yenilikçi şekilde toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna önem veren ve çocukların rahatını da kapsayacak uygulamaları geliştirmelerini hijyen standartları düşmeden hayata geçirmelerini bekliyoruz” dedi.

7 İşletmenin Gurur Gecesi

“Sağlık Şubesi ile gurur duyuyoruz”

Değerlendirici kurul ve Sağlık Komisyonu yanında meclis üyesi Ülkü Taşseven’e yoğun çalışması nedeni ile teşekkür eden Harmancı, LTB Sağlık Şubesi için de ayrı bir paragraf açarak “Bu şubemiz bizden önceki dönemlerden kurumsallaşmayı oturttu. Sıkça gurur duyduğumuz çalışmalara imza atıyorlar. Bunun başarılmasında gelmiş geçmiş başkanlara ve şube amiri Levent Özverel’e teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

7 İşletmenin Gurur Gecesi6

7 İşletmenin Gurur Gecesi7