6 belediye “Hayvan Yaşam Alanı” için biraraya geliyor

LTB-EMAA işbirliğinde düzenlenen bahar dönemi kurslarına kayıtlar başladı
1 Mart 2016
“İtalyan Film Festivali” 7 Mart’ta başlıyor
3 Mart 2016

6 belediye “Hayvan Yaşam Alanı” için biraraya geliyor

Avrupa Birliği Hibe Programı çerçevesinde verilecek fonlarla yapılması planlanan “Hayvan Yaşam Alanı” projesi 6 belediyeyi biraraya getiriyor. Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB), Girne Belediyesi,Gönyeli Belediyesi, Dikmen Belediyesi,Alayköy Belediyesi ve Değirmenlik Belediyesi’nin ortak olarak hizmet vereceği ve Belediyeler Birliği işbirliğinde  hayata geçirilecek “Hayvan Yaşam Alanı” projesi için LTB’de biraraya gelen Belediyeler Birliği ve belediyelerden temsilciler projenin geliştirilmesi için birlikte çalışıyor.

foto 1_DxO-min

Alanında ülkedeki en kapsamlı ve modern tesis olacak
“Hayvan Yaşam Alanı” için yer arayışlarının da sürdüğü proje kapsamında barınak,otel, pansiyon, mezarlık, karantina, çok amaçlı ameliyathane ve kedi evleri gibi bölümler yer alacak.
Alanında ülkemizdeki en büyük,geniş kapsamlı ve modern tesis olacak “Hayvan Yaşam Alanı”nın bölümleri,kapsamı,verilecek hizmetler gibi konularda belediyelerin fikir alışverişi yaptığı toplantılarda ortak olarak yazılacak proje Avrupa Birliği’ne sunulacak.
Halk arasında hayvan barınağı olarak da bilinen ancak kedi-köpek gibi hayvanlar için çok kapsamlı hizmetlerin verileceği ve belediyelerin ortak kullanacağı  “Hayvan Yaşam Alanı” projesinin 2017 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.