1. YEŞİL LEFKOŞA ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

Lefkoşa Türk Belediyesi olarak düzenlenecek “En Güzel Bahçe, En Güzel Balkon / Teras / Çatı Bahçesi ve En Güzel Hobi Bahçesi Yarışması”

Başvurular 14 Mayıs 2020 – 14 Haziran 2020 tarihine kadar online olarak Lefkoşa Türk Belediyesi facebook sayfasından veya 0548 863 0582 nolu Whatsapp hattından  yapılacaktır.

Jüri Üyeleri

• LTB ( Başkan – Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komisyonu Koordinatörü – Sağlık ve Çevre Komisyonu Koordinatörü – Müdür Muavini)
  • Peyzaj Mimarları Odası
  • Ziraat Mühendisleri odası

Jüri Danışmanları

LTB Park Bahçeler Şubesi (Peyzaj Mimarı / Ziraat Mühedisi)

Peyzaj Mimarları Odası (Kentsel Tasarımcı)

YARIŞMANIN KONUSU

”2. Yeşil Lefkoşa Ödülleri” yarışması, Belediye sınırları içerisinde yaşayan ve jüri üyeleri tarafından belirlenecek olan yeşili, bitkisel dokuyu sürdürülebilir kılan, insanların bitkilerle huzur içinde yaşamalarını, yaşanılan çevreye sahip çıkmalarını ve özelde yaşam alanlarımızı, genelde de yaşadığımız kenti güzelleştirmeye katkı sağlama konulu 3 kategoriden oluşan bir yarışmadır.

YARIŞMANIN AMAÇLARI

Belediye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın çevre bilincini artırmaya katkıda bulunmak ve daha güzel bir çevreyi hep birlikte yaratmak amaçlanmaktadır. Yarışma sayesinde yaratılacak tatlı rekabet ortamı ile görsel açıdan çeşitlilik yaratarak, daha hoş ve bakımlı bahçelerin, balkonların ve hobi bahçelerinin yaratılmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Kentteki doğal ve yeşil ortamların artırılarak daha yeşil bir Lefkoşa yaratılması yarışmanın temel amacıdır.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

• En Güzel Ev Bahçesi
  • En Güzel Balkon / Teras / Çatı Bahçesi
  • En Güzel Hobi Bahçesi

YARIŞMAYA BAŞVURU ŞEKLİ

• Yarışmaya, Lefkoşa Türk Belediyesi sınırlarında yaşayan herkes katılabilir.
  • Yarışmacılar, katılmak istedikleri kategori ile ilgili çekmiş oldukları fotoğrafları dijital olarak LTB facebook veya Whatsapp numarasına ulaştıracaktır.
  • Başvuru formu yarışmacıların verdiği bilgiler doğrultusunda yarışmanın sekreteryasını yapan Belediye personeli tarafından doldurulacak ve onay kodu / başvuru numarası verilecektir.
  • Yarışmacılar katılacağı kategori için en az 3 en fazla 5 adet farklı açılardan çekilmiş fotoğrafla katılım yapacaktır.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

• Yarışma, Belediye’ye karşı yükümlülüklerini yerine getiren herkesin katılımına açıktır. Katılımcıların yarışmaya katılacağı alanla ilgili herhangi bir arazi ihlali, sınır ihlali, sağlık ve çevre ihlali veya imar problemi vb. olanlar dikkate alınmayacaktır.
  • Lefkoşa Türk Belediyesi’nin hiçbir personeli, Belediye Meclis Üyeleri ve Jüri üyelerinin kendileri ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz, yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemez.
  • Yarışmaya, profesyonel olarak bahçe düzenleme hizmeti, peyzaj mimarlığı hizmeti sunan kişi veya firmalar katılamaz, yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemezler.
  • Yarışmaya başvuran tüm kategorilerdeki mekânların sahipleri, fotoğraflayıp yarışmaya katıldıkları mekânlarının (bakım hariç) şekillerini, yarışma sonucunun açıklanacağı tarihe kadar aynı şekilde muhafaza etmekle yükümlüdürler.
  • Bahçede bakım, temizlik, bitkilerin uyumu, budanması, formunun düzgün olması, bakım kalitesi (çimin düzgün ve sağlıklı olması), bulunan objeler, su öğesinin kullanılması, yapısal görseller (barbekü, çardak,vb.) bulunması, çiçeklendirme bulunması, farklı objeler kullanılarak dekorlar hazırlanması, geri dönüşüm ürünlerinin kullanılması değerlendirmede dikkate alınırken, yapay bitkilerle yapılan süslemeler dikkate alınmayacaktır.
  • Katılımcıların yarışmaya başvurduğu fotoğraflarının tüm yayın ve reklam hakları Lefkoşa Türk Belediyesi’ne aittir ve yayın ve reklam materyalleri süresiz ve sınırsız olarak kullanılabilir.
  • Yarışmacılar, Belediyenin yukarda sunmuş olduğu şartların tümünü kabul etmiş ve onaylamış sayılırlar.

DEĞERLENDİRME VE ELEME KRİTERLERİ

–    Jüri  değerlendirmesi 19 Haziran 2020 tarihinde yapılıp açıklanacaktır.

–  Jüri değerlendirmesini yaparken yarışmacıyı, kayıt esnasında yarışmacıya verilen onay kodu ile adlandıracaktır.

– Seçici kurul değerlendirmesini fotoğraflar üzerinden yapacaktır. Verilen resimler ön elemeden geçtikten sonra nihai karar için mekanı yerinde değerlendirecektir.

–   Son 5’e kalanlar için danışman jüri üyelerinin de görüşleri doğrultusunda değerlendirilip açıklanacak ve profesyonel fotoğrafcılarımız tarafından görüntülenip duyurulacaktır.

YARIŞMA SPONSORLARI

• Cyprus Stones Development Ltd. / Hali Efendinin Bahçesi
  • Biren Tarım
  • Greensense Landscape Ltd.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

• En Güzel Ev Bahçesi