2 ayda 954 iş yeri denetlendi

Yenişehir’e Engelsiz Park
21 Mart 2016
LTB’nin otel konaklama talihlileri kurayla belli oldu
22 Mart 2016

2 ayda 954 iş yeri denetlendi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi denetimlerine yoğun şekilde devam ediyor.Halk Sağlığı Şubesi İş Yerini İzinlendirme ve Denetim Birimi tarafından ocak ve şubat aylarında 954 iş yeri denetimi gerçekleştirildi. Söz konusu denetimlerde işyerlerinin genel hijyen koşullarının yanında işyeri izinlerinin geçerliliği ve çalışanların sağlık karneleri de kontrol edildi.Söz konusu dönemde tüketicilerden gelen şikayet üzerine ekmeklerinde yabancı madde tespit edilen Lala  Ekmek Fırını ve Dano Bakery’ye yönelik birer gün kapatma işlemi uygulandı. İşyeri izinleri ile ilgili Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, İzinsiz işyeri çalıştırmanın Belediyeler Yasasına göre yasak olduğu hatırlatılarak; izinleri 2015 yılı sonunda bitmiş olan ve 2016 izni için henüz başvuru yapmamış olan iş yerlerinin izin başvurularını yapmaları gerektiği bildirildi.Açıklamada ayrıca, izni yenilenmemiş olan işyerlerine yönelik cezai işlemlere nisan ayında başlanacağı da belirtildi.