13905 hane tek tek ilaçlandı

Şarkı ve türkülerle eğlendiler
4 Temmuz 2016

13905 hane tek tek ilaçlandı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi’nin yaklaşık 2 aydır ev ev sürdürdüğü hamamböceği ile etkin mücadele çalışması tamamlandı.
Söz konusu çalışmalar esnasında ev sahiplerine sivrisinek mücadelesi ile ilgili broşür dağıtılarak sivrisinek üreme kaynağı olabilecek su birikintilerine de müdahale edildi.

DSC_0843

LTB sınırları dahilinde tüm hanelerin ilaçlandığı dalında eğitim almış ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 25594 haneye ulaşılıp, 13905 hane ilaçlandı. Başkent belediyesi bu uygulaması ile hem diğer belediyelere örnek teşkil ederken hem de farkındalık artırmak yoluyla mücadelenin boyutuna da derinlik kazandırıyor.

DSC_0859

36771 adet rögar  ilaçlandı

2 aylık süreçte hamamböceği ile mücadelede jel ile ilaçlama yöntemini kullanan belediye ekipleri, hanelerde ilaçlama yaparken ev sahiplerinin de iznini alarak mutfak dolaplarının içini ve tuvaletlerin içerisinde uygun noktalara da müdahale etti. Ekipler tarafından ayrıca toplamda 36771 adet rögar da  ilaçlandı. İlaçlama sırasında evde olmayan yurttaşlara da ilgili şubeye ulaşabilecekleri iletişim bilgileri içeren yazılar bırakıldı. Evlerinin ilaçlanmasını isteyen yurttaşlar, LTB şikayet hattı olan Alo 185’ten belediyeye ulaşabilir.

DSC_0813